Mijn favorieten

Taxatie

Bosman Rietbergen Makelaars kan voor u een taxatie (waardebepaling) van onroerende zaken maken. Dit kan een taxatie van een woonhuis zijn, maar ook van een bedrijfspand of agrarisch onroerende zaken.
 
U kunt deze taxatie nodig hebben voor o.a.:
- het afsluiten/veranderen van een hypotheek;
- aankoop van een huis of verkoop beslissing;
- de fiscus;
- herbouwwaarde voor de brandverzekering.
Als onafhankelijke specialisten zorgen wij voor een degelijk taxatierapport.

Indien u een hypotheek wilt afsluiten/oversluiten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan verlangen veel hypotheekverstrekkers een NWWI rapport. Hieronder vindt u meer informatie over het NWWI:

 
Over het NWWI
Het NWWI is in 2009 opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten inzicht te bieden in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Het NWWI is hét keurmerk voor woningtaxaties en heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude.

Wij zijn een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en geaccepteerd door het WEW. Het Waarborgfonds Eigen Woningen is de uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 
 
Onderscheidend
Het NWWI onderscheidt zich op een aantal essentiële punten van commerciële taxatie- en validatiebureaus:

• Het NWWI is een stichting zonder winstoogmerk.
• Het NWWI is transparant over de opbouw van de NWWI-bijdrage (€ 38,00 exclusief BTW).
• Het NWWI meldt geldverstrekkers een vooraf opgegeven gewenste waarde.
• Het NWWI draagt bij aan het voorkomen en opsporen van frauduleuze taxatierapporten en is gesprekspartner bij fraudeprojecten vanuit o.a. het Ministerie van Justitie.
• Het NWWI wil bijdragen aan betere positionering en imago van de taxateur in de financiële wereld.
• Het NWWI biedt taxateurs een eigen Taxatiesoftwarepakket (TaxRap) en biedt gebruikers van andere taxatiesoftware eenvoudig de mogelijkheid om een koppeling met onze systemen te maken.
• Het NWWI maakt geen prijsafspraken en wijst geen opdrachten aan taxateurs toe. 
 
Betrokken organisaties
Het NWWI is opgericht door de brancheverenigingen NVM en VBO makelaar. Overheid, brancheorganisaties, de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) en geldverstrekkers dragen het NWWI een warm hart toe.

Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

Aangezien een NWWI rapport een uitgebreider rapport betreft, zijn er hier ook meer kosten aan verbonden, dan aan een standaard taxatierapport.

Wilt u meer informatie omtrent het soort rapport dat u nodig hebt, neem dan contact met ons kantoor op, ook met betrekking tot onze huidige tarieven ten aanzien van de taxatierapporten.

klik hier om een NWWI taxatie-aanvraag formulier in te vullen